Rob Meijers' cv

De Nederlandse countertenor Rob Meijers begon als jongenssopraan in het Jeugdkoor Cantarella o.l.v. H.Spronken. Hij is aanvankelijk als bariton begonnen bij Frans Kokkelmans en sloot zijn studie succesvol af met het Bachelor-diploma voor docerend en uitvoerend musicus aan het conservatorium te Maastricht (2001).

In de voortgezette opleiding Solozang/Opera studeerde hij verder bij Mya Besselink. Onder haar leiding specialiseerde hij zich als countertenor (conservatorium te Maastricht). Al spoedig kreeg hij als countertenor concertaanbiedingen en zong o.a. het Gloria van Vivaldi, de Johannes Passion van Bach en de Carmina Burana van C.Orff. Hij volgde enkele Masterclasses o.a. bij Tom Krause, Andreas Scholl en Jos van Veldhoven. Rob slaagde met onderscheiding voor de Masters Solozang en werd door een jury verkozen tot winnaar van de Music Award Maastricht 2005 ( Rotary Maastricht). In hetzelfde jaar sloot hij zijn studie opera cum laude af met de rol van Emone in Traetta's opera Antigona met het Limburgs Symfonie Orkest, o.l.v. Jan Stulen. Tijdens het festival Musica Sacra in Maastricht (2005) was hij een van de solisten in de Faust-Kantate van A.Schnittke met het LSO o.l.v. Ed Spanjaard. Verder zong hij o.a. met het Brabants Orkest o.l.v. Roberto Benzi. Rob soleerde met partijen als Händels Messiah, Bachs Mattheus Passion en Mozarts Requiem.

Hij was halve-finalist van Concoursen in Barcelona en Chimay. In april 2006 maakte hij als countertenor zijn operadebuut als Halimacus in de opera Croesus van R.Keiser (Hessisches Staatstheater Wiesbaden.) In het voorjaar van 2007 nam hij deel aan de Masterclass van de Britten Pears Academy of Music. Tijdens het finale concert van het Aldeburgh Festival was hij solist in de Hohe Messe, o.l.v. de dirigent Masaaki Suzuki. In 2008 behoorde Rob op het Internationaal Vocalisten Concours ( IVC ) te ’s-Hertogenbosch tot de laureaten van de wedstrijd. In Januari 2009 zong hij in de Grote Kerk te Naarden met veel succes de altus partij in het Stabat Mater van G.B. Pergolesi o.l.v Johannes Leertouwer.

Rob wordt gecoacht door de bekende countertenor Michael Chance.

website: www.robmeijers.com